مهمترین خاستگاه حقوقی در اندیشه اسلامی قرآن کریم است که نتبیا کلّ شی» است و تجدد را که بشریت در عرصه ارتباطات فردی، اجتماعی، ی، بین المللی بدان نیازمند است، به بهترین صورت برای جوامع بشری به ارمغان آورده است.

 واژه حقوق شهروندی از مفاهیم مدرن و از لوازم زندگی دموکراتیک افراد در یک جامعه ی محسوب می شود. تبعیض، سلب آزادی و محرومیت مردم از حقوق خود، سبب ایجاد حس نیتی در آنان شده و به ایجاد مشکلات اجتماعی، ی و قانونی در جامعه خواهد انجامید؛ بنابراین این مسأله نیازمند توجه و اهمیت دادن از طرف مسؤولین یک دولت است؛ چراکه احقاق حقوق شهروندی، زیر مجموعه حقوق بشر» بوده و از وظایف و مسؤولیت‌های اساسی دولتمردان به حساب می‌آید.

اسلام دولت را به‌ عنوان خدمتکار ملت برشمرده‌ است؛ در نتیجه اهداف دولت باید در راستای تحقق منافع ملت باشد؛ خواه این منافع مربوط به امور دنیوی بوده یا به آخرت آنها وابسته باشد. به عبارت دیگر منافع، اهداف و خواست مردم باید مورد توجه مسؤولین دولتی و کشوری قرار گرفته و در راستای تحقق آنها تلاش کنند. دولت تنها نماینده‌ای از جانب ملت بوده و وظیفه‌اش خدمت‌رسانی به آنهاست؛ از این رو اهداف و منافعی غیر از اهداف و منافع عموم ملت نداشته و در این امر مستقل عمل نمی‌کند.

مهمترین خاستگاه حقوقی در اندیشه اسلامی قرآن کریم است که نتبیا کلّ شی» است و تجدد را که بشریت در عرصه ارتباطات فردی، اجتماعی، ی، بین المللی بدان نیازمند است، به بهترین صورت برای جوامع بشری به ارمغان آورده که سیره نبوی(ص) و دیگر معصومان(ع)، نیز مطابق با درک درست مفاهیم آن کتاب عظیم است.

این فعال ی و فرهنگی در پایان اضافه کردند که، حق کرامت و احترام انسانی، حق امنیت، حق رفاه و آسایش از جمله تاکیدات دین مبین اسلام و قرآن کریم است.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها